träning - 5 misstag vid nybörjare

Misstag 1. - Ta efter proffsen: Vänta lite nu, nybörjare var du va? Det är du som bestämmer vad som känns bäst för dig, inte proffsen. Vi alla människor är olika...
 
Misstag 2. - Allt för viktkåt: Hold on! Tunga vikter på en gång är inte bra! Många tror att desto mer man tar desto snabbare kommer resultaten, rätt! Men kroppen måste vänja sig. Du bör alltså börja lätt så du får in hur det fungerar och därefter bygga på, sakta men säkert.
 
Misstag 3. - Bekväm: Att känna sig bekväm på gymmet är viktigt, hur annars kan man tycka att det är kul? Det gäller då att tänka efter vad det är du vill träna. Armar, magen, ben, rygg osv. Och prova övningar, maskniner och sedan har du säkert funnit en favorit. Men det som kan vara bra att tänka på är att byta övningar, framför allt byta ut en maskin mot hantlar och stänger.
 
Misstag 4. - Slarv: Många går till gymmet, gör sin grej och sedan är klara. Men hur genomfört var det? Många tror att dem gör rätt fast i själva verket inte alls är nära det som är rätt. Därför bör man till en början ta hjälp av någon som har hållt på ett tag och som vet hur allt fungerar och hur det går till.
 
Misstag 5. - Äta för lite: Många, framförallt tjejer. Tränar och äter knappt något för att dem tror att man då lättare går ner i vikt. Om man vill gå ner i vikt är det bästa att äta oftare men mindre portioner. Så om du gymmar mycket är kosten en står del av ditt arbete, så glöm det inte!
fashion/inspiration, other stuff | |
Upp